T.C. Yüksek Ögretim Kurulu (YÖK) 20 & 21 mayis 2013 tarihlerinde Rotterdam İslam Üniversitesi’ne ziyarette bulundu

20-21 Mayıs 2013 tarihlerinde Rotterdam İslam Üniversitesi’ne (IUR) ziyarette bulunan Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) heyeti, IUR Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz’den üniversitenin yapısı, eğitim programları, öğrencileri ve Hollanda yüksek öğretim sistemi hakkında bilgi aldı.
Ziyaretin ikinci günü IUR öğretim üyeleriyle buluşan YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Yekta Saraç “Hollanda ve Belçika Yüksek Öğretim Kurumu tarafından lisans ve yüksek lisans programları tanınan Rotterdam İslam Üniversitesi’nin tecrübesinden istifade etmeliyiz. Rotterdam İslam Üniversitesi’nin Türkiye’deki ilahiyat fakültelerine ilham olabilecek özellikleri var. Türkiye’de manevi rehberlik alanında eğitim programımız yok. İslami Manevi Bakım ve Rehberlik alanında Türkiye’ye inovasyon transferi yapılmalı” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Saraç’ın ziyaretine eşlik eden YÖK üyeleri Prof. Dr. Yavuz Atar ve Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu da ziyaretin fevkalade verimli geçtiğini vurgulayarak IUR ziyaretinden memnun ayrıldıklarını belirtti.
İslami Manevi Bakım ve Rehberlik yüksek lisans programı 2010 yılında tanınan IUR’in 4 yıllık İslami İlimler lisans programı ise 4 Ocak’ta verilen olumlu rapor ışığında 25 Mart 2013 tarihinde akredite olmuştu.

Comments are closed.