PKK anayasasını yazan Hollandalıya Türkiyeden Ödül

PKK anayasasını yazan Hollandalıya Türkiyeden Ödül,

Behiç Kılıç

PKK, 1993 yılında çok mutlu olmuştu çünkü o tarihte Avrupalı efendileri kapsamlı bir manifesto yayınlayarak bu çetenin Türk topraklarında devlet kurabileceklerini ilan etmişlerdi! Bu manifesto, bir kitap görüntüsündeydi ve kitapta PKK çetesinin tedhişi yaydığı bölgelerde kendi polisi, kendi adliyesi, kendi belediyesi v.s. halinde merkezileşeceği ve tüm Türk topraklarında da eşit haklarla etkin olacağı… mealinde dayatmalara yer verilmişti.

Peki, bu kitabı kim yazmıştı?..

“Sevr çetesi”nin Türkiye’ye saldırı fonundan yolunu bulan Hollandalı bir çıkıntı herif vardır. Tıpkı bizim buralardaki eş değerleri gibi bu herif de “Profesör” unvanlıdır, dahası kendileri “Türkolog” olarak takılır. Seksenli yılların sonundan beri Türkiye semalarında boy gösterir, önce sosyal demokrat partiler üzerinden memleketimize dalış yapmış, ardından PKK tosunu, olarak ortaya çıkmıştır. Bir ara Hollanda derin devletinin finanse ettiği,Türkiye’ye de yutturulan bir ortak düşünce kuruluşu oluşturulmuş, bu zat, kuruluşun kurmayı olarak rol almış,Türklerin hatta emekli askerlerin de içinde yer aldığı bu kuruluş kafadan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne saldırınca boyası dökülmüştü… İşte, bu vak’anın tarihi 2004’tü.

Şimdi!..

Sözü Sayın Cezmi Doğaner’e aktarmak istiyorum. Doğaner bize, aşağıdaki bilgileri hatırlattı… Bu hatırlatma ile hem Zürcher’i hem de memleketimizin değerli büyüklerini şöyle bir anıverelim.

 

“11.06.2005 tarihinde Prof. Dr. Erik-Jan Zürcher”e Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde yapmış olduğu önemli katkılardan dolayı üstün hizmet ödülü verilmişti. Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği’nde düzenlenen törende Zürcher’e ödülü Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından, Büyükelçi Tâcân İldem aracılığı ile sunulmuştu. Profesöre teşekkür belgesi ve ‘Atatürk armalı’ altın madalya verilmişti.1953 yılında doğan Prof. Dr. Erik-Jan Zürcher, Türkiye Tarihi’yle ilgili çalışmalarıyla tanınıyor. Leiden Üniversitesi Öğretim Üyesi Zürcher’in meşhur yayınları arasında Milli Mücadelede İttihatçılık (Doktora tezi – 1984) ve Modernleşen Türkiye’nin Tarihi (1993) yer alıyor.

 

Sayın Zürcher, “Türkiye Ermeni Soykırımını yapmıştır. Tartışmaya yer verilemeyecek kadar açıktır. Türkiye Soykırımını kabul etmeli” diyor.

Atatürk için; “Diktatör”, diyor.

Hollanda’da Türkiye karşıtı kesimlerin akıl hocası. Save

AB-Türkiye ilişkilerinde ne katkısı olmuş?

 

Bu durum, herhangi bir AB ülkesinde olsa idi; O ülkenin dışişleri bakanı istifa ederdi.

(Türkiye’nin ve Türk Halkı’nın onurunu koruyamayan Dışişleri Bakanı Sayın Abdullah Gül istifa etmedi)

Avrupa’da bu olup bitenlerden, sorumluluklarını yerine getirmeyen Sayın Erdoğan Hükümeti sorumlu.

Hollandalı Türklerin yıllarca büyük bir çoğunlukla desteklemiş oldukları PvdA’nın (İşçi Partisi) lideri Wouter Bos, son derece talihsiz bir açıklama yapmış ve ‘Birkaç Türk’ün oyu için insani sorumluluğumuzu göz ardı ederek, soykırım yapıldığını reddedemeyiz’ demişti…

 

Evet ne olmuş?.. Türkiye, kendisine paldır-küldür saldıran bir ayarsız herife, “Üstün hizmet ödülü” vermiş… Bu devirde, bu duruma şaşırmak mı gerekir?!!

N’ayır!..Ödülü kim vermiş, Dışişleri Bakanı, yani?..

Şimdiki Cumhurreisimiz, Abdullah Beyimiz..

Kendilerini ve muhteşem eşini Çankaya Köşkü hiç unutmayacaktır muhakkak!..

Bendeniz de en son olarak kendilerine şu İngiliz Kraliçesi’nin teşrifleri vesilesi ile gerçekleştirilen etkinliklerle hayranlık duymuş ve yerimde duramaz olmuştum… Hele hele, hain Ali Kemal’in torunu ile Atatürk aleyhine kitap yazan hatunun konuk edilip Kraliçe’ye sunulduğu törenler tek kelimeyle muazzamdı!.. Böylece Kraliçe, Türkiye’nin Atatürk’e bakış açısında hangi düzey-dönemlerde bulunduğunu çarpıcı bir biçimde “hissediyor” ve “Modern Türkiye”yi tanıyordu nitekim!.

 

Şunu hemen belirteyim… Hollandalı Zürcher’in ipimizi çeken kitabının adı”Modern Türkiye’nin tarihi”dir..

Atatürk demişti ki;

“Gaflet, dalalet.”

Comments are closed.